Şampanie şi romantism în Franţa

Stradute pietruite, casute cu iz medieval, peisaje ce-ti taie respiratia, orasele pitoresti si crame cochete. Aceasta este doar o frantura din farmecul ce atrage an de an calatorii in celebra zona Champagne a Frantei. Este de asemenea, singurul loc din lume in care este produsa si imbuteliata sampania veritabila.

Ziua 1: Cluj - Paris Beauvais

Dimineata devreme zburam din Cluj-Napoca spre "Orasul Luminilor", un oras care emana o energie extraordinara. Impanzit cu turisti, Parisul este totusi rabdator, primind cu caldura fiecare vizitator. Dupa transferul privat de la aeroport la hotel, restul zilei ramane liber pentru a explora acest oras in care si de care iti va fi greu sa nu te indragostesti.

Exista cine romantice, iar cu cel putin un rang de-asupra lor este experienta oferita de Le Ciel de Paris. Designul sau unic, o interpretare a atemporalitatii realizate de Noé Duchaufour-Lawrence, preparatele sale savuroase si panorama unica asupra intregului oras, fac din Le Ciel de Paris, unul din cele mai apreciate restaurante ale capitalei.

Ziua 2: Paris

Parisul are o viata culturala extrem de bogata, de la muzee care exprima secole de istorie, ca Versaille sau Louvre, dar si o ingeniozitate si grandoare arhitecturala greu de egalat. Va propunem o zi dedicata explorarii pe cont propriu a librariilor si cafenelelor literare cu parfum de epoca, a stradutelor pline cu magazine dichisite, a parcurilor ce inspira o stare deosebita de seninatate, aflate intr-un contrast uluitor cu catedrale, biserici si palate impunatoare.

Ziua 3: Champagne

Secretul sampaniei sta, in principal, in procesul atent de productie perfectionat in secolul XVII, ce presupune selectia, de mana, a strugurilor pentru a asigura o calitate ireprosabila a acestora. Aflam mai multe despre istoria, tehnica de productie si buchetul sampaniei veritabile intr-un tur de o zi a regiunii Champagne.

Vom poposi la renumitele case Mumm si Moet Chandon, aceasta din urma avand o traditie veche de mai bine de 200 de ani in productia si imbutelierea delicioasei sampanii. Dupa degustari la cele doua case, ne intoarcem in Paris spre seara. Va recomandam o plimbare romantica pe malul Senei sau chiar o croaziera pe faimosul rau.

Ziua 3: Paris - Cluj

Nu incape nici o indoiala ca Parisul este un oras seducator, insa vom descoperi in aceasta calatorie sarmul ascuns al Frantei, cu bauturile sale fine, oamenii sai cocheti si atractii neasteptate. Spiritul elegant al Frantei nu il poate cuprinde o singura vizita, el trebuie trait iar si iar, insa Franta este rabdatoare si ne va primi cu aceeasi caldura si data viitoare.