Bruxelles - Ciocolată şi bere

:no translation

Ziua 1: Cluj- Charleroi- Bruxelles

:no translation

Ziua 2: Bruges

:no translation

Ziua 3: Bruxelles

Si azi avem aceeasi strategie. Abordam traseu de obiective si ne ingropam, la final, in centru, dar mai devreme.

Trebuie sa dam Cezarului ce-i al Cezarului si ne riscam, intre doua sensuri giratorii, in strada Louise. Primul pas este, deci, strada tentatiilor, plina de magazine. Promitem marea cu… ciocolata si ne indreptam spre alt paradis, piata Sablon. Ciocolata belgiana cea mai fina se gaseste aici: Pierre Marcolini, Leonidas, Gorida, Patrick Roger, Neuhaus. In pragul diabetului si cu conjunctivita in formare ne extragem pentru o bere. Dupa o bere, de spalat colbul drumului, avem nevoie de un instructor si il vizitam pe Manneken Pis, aflat in drum, la propriu si la figurat. De aici, cu frana trasa, intram pe stradutele pietonale, pietruite. Gasim restaurante pentru toate gusturile, de toate felurile si de toate nationalitatile. Mai avem timp sa dam un tur muzeal in jurul Pietei Mari: Muzeul Ciocolatei, Muzeul Berarilor, Muzeul Costumelor si al Dantelelor. Admiram Primaria, Casa Regelui in care nu a stat nici un rege (doar garderoba lui Manneken Pis). Casele breslelor, care mai de care mai reprezentative si somptuoase, inconjoara aceasta piata de 110x 68 m. Ne simtim capul mare si azi.

Ziua 4: Bruxelles- Cluj

Ca este timp ca nu radem in fuga o gaufre de la mama ei de-acasa nu trebuie ratata pana la plecare. De drum, mai bem o bere.

Oricum, pana acasa, suntem uscati la loc. To be continued.